For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Vis undermeny
Hjem > Historiske Klipp Historiske Klipp

Norske sjømenn på norske skip!

Denne databasen er en samling klipp ifra medlemsbladet til Norsk Sjømannsforbund og forløperne Norsk Stuert- og Kok-forening, Norsk Restaurasjonsforbund, Norsk Stuert- og Kokkforbund og Norsk Matros- og Fyrbøter-Union.

Klippene er valgt ut i et forsøk på å vise fram den historiske utviklingen gjennom det som den gang var den offisielle informasjonen forbundene den gangen ønsket å gi. Norsk Sjømannsforbund vil derfor presisere at mange av klippene ikke nødvendigvis reflektere synspunkt forbundet i dag har.

Fram til de restaurasjonsansatte om bord slo seg sammen med den større Matros- og Fyrbøterunionen i 1933 hadde de sine egne blader. For sjørestaurasjonen har vi funnet blader tilbake til 1925. For Unionen har vi dessverre ikke funnet eldre blader enn 1929.

For å spare nedlastingstid er flesteparten av filene i svart-hvitt selv om originalene er gulnede papirsider. Også på nyere blader med fargetrykk, der overskrifter eller bakgrunner er fargesatt, har blitt gjort om til svart-hvitt. Bare der det er fargeillustrasjoner eller fargefoto er det brukt farger i filene.

For å lese pdf-filene kan det hende du må laste ned Adobe Reader.

Har du spørsmål eller kommentarer kan de sendes til Morten Øen.

Ingen historiske klipp funnet for gjeldene år
Share |