For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

Mælands endring er ingen realitetsendring for Color Line

04.05.2017

Det er ikke tilfelle at regjeringen skrinlegger åpning for NIS-registrering av Kiel-ferjene, slik mange trodde etter at næringsminister Monica Mæland (H) varslet at hun ville justere den foreslåtte endringen i NIS-forskriften.

Etter at Maritime.no på onsdag 3. mai skrev at næringsministeren vil justere forslaget til endring i NIS-forskriften etter massiv kritikk, var det mange som trodde at det kanskje skulle redde arbeidsplassene i på Color Lines Kiel-ferjer.

Dette er altså ikke tilfelle.

Justeringene regjeringen vil gjøre er for å imøtekomme kritikken fra blant annet Danmark, fordi forslaget var utformet slik at det danske rederiet Fjord Line kunne, med noen rute-endringer, fått godkjent NIS-registering. Det ville i så fall fjernet nærmere 1000 danske arbeidsplasser. (Noen hundre av disse ville i så fall blitt norske arbeidsplasser.)

Derimot mener regjeringen ved næringsminister Monica Mæland (H) at man trygt kan NIS-registrere Kiel-ferjen, slik at de ca 700 norske arbeidsplassene der blir borte.

[Tilbake]

Næringsminister Monica Mæland (H). (Foto: Hans Jørgen Brun/regjeringen.no)
Næringsminister Monica Mæland (H). (Foto: Hans Jørgen Brun/regjeringen.no)