Mellomoppgjøret Nordisk NIS 2017/18 i gang

09.02.2018

Mellomoppgjøret Nordisk NIS med Norges Rederiforbund startet med en møte i plenum kl 11.00 i dag.

I motsetning til hovedoppgjør, omfatter krav og tilbud ved mellomoppgjør som regel bare lønnsøkninger.

Forhandlingene i mellomoppgjøret føres på grunnlag av den økonomiske situasjon på forhandlingstidspunktet, utsiktene for 2. avtaleår samt pris- og lønnsutviklingen i 1. avtaleår.

De tre sjømannsorganisasjonene forhandler parallelt under dette lønnsoppgjøret.

Forhandlingene mellom Sjømannsorganisasjonene i Norge (t.v.) og Norges Rederiforbund om overenskomsten for nordiske borgere på skip i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS), «Nordisk NIS». Sjømannsforbundets delegasjon forrest til venstre. (Foto: Omar Jørgensen, NSOF)
Norsk Sjømannsforbunds delegasjon under Norsdisk NIS-forhandlingene. F.v.: Saksbehandler Line Heimstad og områdeansvarlig tariff Geir Hagerupsen. (Foto: Omar Jørgensen, NSOF)