Ny overenskomst for servicefartøy i oppdrett

28.02.2018

Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffiserforbund og Det norske maskinistforbund har undertegnet avtale med arbeidsgiverorganisasjonen Kystrederiene om en overenskomst for servicefartøy i oppdrett.

Servicefartøyene i oppdrettsnæringen har i mange år vært en voksende flåte, men vanligvis med veldig små fartøyer, gjerne med mannskap på fire-fem eller færre. I senere år har det også vært en voksende flåte med større fartøyer.

Denne flåten har vært et såkalt tarifftomt rom. Det vil si at ingen fagforbund har hatt tariffavtaler som har dekket deler eller hele av arbeidsforholdene innen et visst felt. Med denne avtalen er det dette over.

Norsk Sjømannsforbund vil i året som kommer fokusere på skipsbesøk i denne flåten, både for å informere om overenskomsten, og tilrettelegge for potensielle medlemmer som ønsker å melde seg inn for å støtte opp om overenskomsten.

Overenskomsten har fått overenskomstnummer 155-00-00 i Sjømannsforbundets system.