For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

Pressemelding: Russiske myndigheter holder gisler i Murmansk

23.05.2017

Norsk Sjømannsforbund reagerer kraftig på at russiske myndigheter holder fartøy og mannskap som gisler og bryter folkeretten.

Tråleren Remøy er holdt tilbake i Murmansk pga. en formalitet, og russerne aksjonerer med et urimelig kausjonskrav som er i strid med folkeretten. – Dette er en aksjon fra russiske myndigheter hinsides all fornuft mener Sjømannsforbundets leder Johnny Hansen.

Konsekvensene av handlingene fra russiske myndigheter er at mannskapet ikke kommer seg hjem og at rederiet lider et betydelig økonomisk tap. Behandlingen av mannskap og fartøy bringer oss tiår tilbake i tid. En tid før vi alle ble en del av en internasjonal orden.

– Situasjonen kan bringe norske arbeidsplasser i fare om den vedvarer. Forbundet og jeg forventer at utenriksminister Brende prioriterer å fa brakt dette i orden umiddelbart sier Hansen. Vi forventer et raskt resultat fra vår utenriksminister. Alt annet er uakseptabelt, avslutter Hansen.

For ytterligere kommentarer kontakt:
forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund Johnny Hansen på tlf. 911 85 577
eller informasjonsansvarlig Morten Øen på tlf. 924 07 591

[Tilbake]