For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

Pressemelding: Uakseptabelt at Statoil bidrar til sosial dumping!

31.05.2017

– For oss er det helt uakseptabelt at et stort selskap med staten som dominerende eier bidrar til sosial dumping i vår viktigste næring, sier forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.

Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund sendte for kort tid siden et felles brev der vi ba Arbeiderpartiet støtte KrF sitt krav til utredning med hensikt å undersøke Statoil sin markedsmakt og eventuelle misbruk av denne på norsk sokkel.

Norsk Sjømannsforbund har over lang tid engasjert seg i saken og kommet med våre innspill på flere arenaer. Eksemplene på at Statoil presser sine underleverandører til det ytterste, og gjennom dette bidrar til mer sosial dumping på norsk sokkel og i våre farvann er mange.

Et samlet Storting ber nå regjeringen utrede konkurransesituasjonen på norsk sokkel og framtidsutsiktene for norsk leverandørindustri etter de omstillingene industrien har vært igjennom.

– Vi er glade for at Stortinget endelig har engasjert seg i saken. For oss er det helt uakseptabelt at et stort selskap med staten som dominerende eier bidrar til sosial dumping i vår viktigste næring. Norske sjøfolk betaler prisen for dette hver eneste dag, dette kan ikke vedvare. Stortinget får nå også sørge for at handlingsrommet knyttet til krav til norske lønns- og arbeidsvilkår i de samme områdene snarest blir kartlagt, sier forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.

 

Mer informasjon:

Forbundsleder Johnny Hansen, 91185577

[Tilbake]