For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

Regjeringen sender sin utredning om norske lønns- og arbeidsvilkår ut på høring

28.06.2019

Når har regjeringen sendt ut på høring sin utrening om mulighetene for å kreve norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann. Utredningen er gjort av Wikborg Rein Advokatfirma AS og Oslo Economics AS på oppdrag fra regjeringen.

Utredningen har bakgrunn i et pålegg til regjeringen fra Stortinget våren 2017, og har hatt som mål å kartlegge de juridiske mulighetene Norge som land har for å kunne regulere skipsfart i norske farvann med minstekrav om lønns- og arbeidsvilkår på norsk nivå.

Som kjent ble tilbudet fra Wikborg Rein og Oslo Economics eneste gjenstående tilbud om å utrede etter at Næringsdepartementet valgte å diskvalifisere tilbudet om utredning levert av Nordisk Institutt for Sjørett ved Univeristetet i Oslo og Menon Economics AS på bakgrunn av en liten formalfeil ved innsending av eg vedlegg til sitt tilbud.

Nå er rapporten lagt ut på høring av regjeringen: Høring - utredning av norske lønns- og arbeidsvilkår på utenlandske skip.

Høringsfristen er 27. september 2019.

Etter at det ble kjent at tilbudet fra Nordisk Institutt for Sjørett ved Univeristetet i Oslo og Menon Economics AS ble underkjent, vedtok Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund i samarbeid med LO å gi Instituttet for Sjørett og Menon oppdrag om å utrede parallelt, med samme mandat og rammer, for å kunne ha sammenligningsgrunnlag. Denne parallelle utredningen ble offentliggjort tidligere denne måneden.

 

[Tilbake]