Statsbudsjettet: Regjeringen ønsker å sende nesten 700 sjøfolk på NAV i 2018

12.10.2017

Gjemt bort i «Gul bok» (St.prop 1 S) blir det gjort klart at denne regjeringen forventer klarsignal fra ESA til å gjennomføre de planlagte endringene for de to Kiel-ferjene til Color Line.

Regjeringen skriver at de forventer at denne endringen blir iverksatt andre halvår 2018 og at dette vil medføre reduserte kostnader i refusjonsordningen. I klartekst betyr det at denne regjeringen vil legge til rette for å erstatte nesten 700 norske sjøfolk med billig utenlandsk mannskap.

- Dette er å sette sosial dumping i daglig system i Oslofjorden med denne regjeringens velsignelse sier en opprørt Johnny Hansen som er forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund.

Les mer på side i Gul bok (St.prop. 1 S). (Mot slutten av seksjon 5.3, under overskriften «Tilskudd til sysselsetting av sjøfolk»)
Eller last ned som PDF-fil, der det står på ss. 70-71.

Forbundsleder Johnny Hansen