For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

Også Høyre med på utredning av norske lønns- og arbeidsvilkår

13.06.2017

–Dette er et viktig skritt i riktig retning. Det viktigste arbeidet gjenstår, og vi er fortsatt et langt stykke unna det endelige målet om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel, sier forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund, Johnny Hansen.

–Nå må vi først og fremst sikre at utredningen blir gjennomført av et bredt sammensatt utvalg, der partene i arbeidslivet er med, slik vi har tradisjon for å gjøre i Norge når større samfunnsspørsmål skal utredes, fortsetter Hansen.

–Vi vet at vi har mektige motstandere. Vi merker oss at Høyre, selv om de støtter forslaget om en utredning, er motstandere av å gjøre noe med selve saken. Høyres motstand bunner nok i at motstanden er sterk i Rederiforbundet, men vi tror utredningen vil vise at deres motstand er ubegrunnet, mener forbundslederen.

–Vi har lange tradisjoner i Norge for å gi folk skikkelig lønn for jobben de gjør. Den norske modellen med et velfungerende arbeidsliv, har vist seg å være verdifullt for arbeidsgivere, arbeidstakere og hele det norske samfunn. Vi håper derfor at Rederiforbundet og Høyre etter hvert vil støtte oss i at denne stolte norske tradisjonen også må gjelde i norske havområder, avslutter forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.

[Tilbake]

Forbundsleder Johnny Hansen.
Forbundsleder Johnny Hansen.