For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

Landsmøtet 2018 - Hvem skal sitte i Forbunds- og Landsstyret? Send inn dine forslag til nå

29.08.2018

Det skal legges kabal for de styrende organene i Norsk Sjømannsforbund under Landsmøtet i Bergen. Send inn dine forslag av aktuelle kandidater nå

– Det skal velges representanter for landsstyret, forbundsstyret, den valgte ledelsen og kontrollkomiteen for den kommende Landsmøteperioden. Så nå må folk bare sende inn sine forslag, sier Roy Arne Rimestad.

Han er valgkomiteens leder, og skal sammen med åtte andre innstille kandidater som skal være med på å lede forbundet den neste Landsmøteperioden. Arbeidet skal pågå under Landsmøtet så man kan sende inn forslag kontinuerlig innen da.

I tillegg til Rimestad består valgkomiteen av to representanter fra hver region.
– Men det må presiseres at selv om valgkomiteen er bygd opp av regionene, så har den en fullstendig fri og ubunden rolle. Ingen i valgkomiteen skal favorisere sine regioner. De sitter ikke i valgkomiteen for sin egen region, men som medlemmer med den nødvendige innsikten for p komme med en god innstilling, fastslår Rimestad.

Det er også mulig å foreslå folk fra valgkomiteen som aktuelle kandidater, fordi det er mange flinke folk her. I så fall vil vedkommende være inhabil i forhold til sett eget kandidatur og får ikke være med på behandlingen av seg selv.
– Det er viktigst for oss å få inn kompetente folk. Vi skal ta hensyn til at det blir en god sammensetning av fartsområder, kjønn og alder. Det er viktig for både rekruttering og for å unngå forgubbing, sier Rimestad som til daglig er maskinpasser hos Norled.

Han håper å få inn mange forskjellige forslag, for som han sier, så finnes det egentlig ikke en type ideell kandidat.
– I tillegg til at det skal være mangfold i fartsområder, kjønn og alder, så ønsker vi folk som har litt erfaring. Folk som er frampå og som kan gjøre seg bemerket. Landsmøtet må ha tillit til folk i posisjoner, sier Rimestad som debuterer i valgkomiteen i et Landsmøte.

– Jeg takker for tilliten og vil gjøre det beste ut av det. Til denne jobben trenger jeg medlemmenes hjelp, så dere må sende meg mange og gode forslag. Gjerne med en begrunnelse for at vedkommende blir foreslått.

Send inn dine forslag til: roy.arne.rimestad@lyse.net, merk eposten med: «Valgkomite» 

[Tilbake]

Forbundsstyremedlem og leder av valgkomiteen på landsmøtet 2018, Roy Rimestad.
Forbundsstyremedlem og leder av valgkomiteen på landsmøtet 2018, Roy Rimestad.