Hjem > Aktuelt  > NSF Mener NSF Mener

Norsk Sjømannsforbund mener

Her finner du Norsk Sjømannsforbunds standpunkter slik de er formidlet i uttalelser, pressemeldinger og høringer fra forbundet og forbundets ulike organer og organisasjonsledd.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/nsf-nsof.jpg/$file/nsf-nsof.jpg

Felles høringssvar: Nye regler om dykking fra skip

17.07.2019

Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbunds felles høringssvar på Sjøfartsdirektoratets forslag datert 29. april 2019 til nye regler om dykking fra skip.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/symbol_-_transparaent_anker.png/$file/symbol_-_transparaent_anker.png

Pressemelding: Denne uka begår Hurtigruten bevisst lovbrudd

01.07.2019

I fjor brøt Hurtigruten loven da de seilte langs norskekysten med passasjerskip registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). En betydelig del av besetningen var billig utenlandsk arbeidskraft fra Asia. Sjøfartsdirektoratet fastslo den gang at seilasen var brudd på forbudet om frakt av passasjerer utelukkende mellom norske havner med NIS-skip. Denne uka planlegger Hurtigruten å gjenta lovbruddet med MS Roald Amundsen.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/paragraf-pa-bolge-transperent.png/$file/paragraf-pa-bolge-transperent.png

Høringssvar: forskrift om kontrolltiltak for arbeidstakere etter skipsarbeidsloven

08.01.2019

Norsk Sjømannsforbunds høringssvar på Sjøfartsdirektoratets forslag til forskrift om kontrolltiltak for arbeidstakere etter skipsarbeidsloven (sal).

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/trio_lo_nsf_nsof_149x149.jpg/$file/trio_lo_nsf_nsof_149x149.jpg

Pressemelding: Den viktigste utredningen for norske sjøfolk etter årtusenskiftet

27.11.2018

Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og LO går sammen om å engasjere en rekke akademikere ved Nordisk Institutt for sjørett (ved UiO) og Menon til å foreta en utredning av muligheten til å stille krav om norske lønns og arbeidsvilkår i norske farvann og på sokkelen.