Eksterne saker

Siste nytt

 • Gi hytta tryggheten den fortjener!

  21.06.2021 Les mer

 • LOfavør førstehjemslån-rente er 1,19 %

  01.06.2021 Les mer

 • Regjeringen bryter forpliktelser om innreise for sjøfolk

  14.05.2021 Les mer

 • Nytt ungdomsutvalg 2021 – forslag til kandidater

  29.04.2021 Les mer

 • Lavere boliglånsrente med LOfavør, igjen.

  29.04.2021 Les mer

Flere nyheter

Eksterne saker

Sjømannsforbundet om Oslo kommune: - Et klassisk eksempel på sosial dumping

Det siste året har dette skipet jobbet på Langøyene for Oslo kommune. Deler av mannskapet skal tjene ned mot 90 kroner i timen.

Reagerer på lønnsvilkår

Noen av dem som jobber på båten som skal sikre avfallsdeponiet på Langøyene tjener helt ned i 90 kroner timen, skriver Aftenposten . De har jobbet det siste året på oppdrag fra Oslo kommune.

Viktig avklaring om selvbetjente kiosker på ferger

I en fersk dom fastslår Gulating lagmannsrett som tingretten at styringsretten gir hjemmel til å pålegge sjøoffiserer (kapteiner og styrmenn) oppgaver knyttet til selvbetjente kiosker på ferger.

Internering av sjøfolk på karantenehotell må opphøre

Sjømannsforbundet og Norsk Sjøoffisersforbund hadde i dag møte med statssekretær Hilde Barstad i Justis- og beredskapsdepartementet.

Sjømannen Kim ble puttet i karantenehotell da han ankom Norge. Mange av kollegene hans fikk reise rett hjem til familien sin

Matrosen, som jobber i Solstad Offshore, ankom nylig Norge. Fartøyet hans har vært på oppdrag utenfor Immingham i England der de gjør service på havvindmøller.

Skriftlig spørsmål fra Martin Henriksen (A) til justis- og beredskapsministeren

Spørsmål Martin Henriksen (A): Hva vil justisministeren gjøre for å unngå forvirring og urimelige utslag av karantenereglene, særlig for personer som er fullvaksinerte og ikke utgjør særlig smitterisiko?

Odfjell er best på å rekruttere unge talenter

Odfjell SE er kåret til Årets Maritime Lærebedrift. Prisen deles ut av Stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse, og ble overrakt digitalt av statsminister Erna Solberg.

Vil straffe sjøfolk som snakker norsk

Kystverket har forslått at all radiokommunikasjon på sjøtrafikksentralens samband skal foregå på engelsk. Også mellom båter hvor begge parter er norske. Det har satt sinnene i kok, skriver Nettavisen.

Kan bli straffet for å snakke norsk på jobb: - Faen steike meg helt håpløst

En ny forskrift fra Kystverket setter sinnene i kok hos norske sjøfolk. - Vi må ikke utslette vårt eget språk, sier Senterpartiet.

39th Session of WMU Board of Governors Meets Online

May 39th Session of WMU Board of Governors Meets Online The 39th session of the WMU Board of Governors took place 17 May 2021.

LO Favør HELP Maritim Logg Fiskernes egen portal AOF LabourStart ITF Seafarers