Nyheter og aktuelt

Siste nytt

 • Gi hytta tryggheten den fortjener!

  21.06.2021 Les mer

 • LOfavør førstehjemslån-rente er 1,19 %

  01.06.2021 Les mer

 • Regjeringen bryter forpliktelser om innreise for sjøfolk

  14.05.2021 Les mer

 • Nytt ungdomsutvalg 2021 – forslag til kandidater

  29.04.2021 Les mer

 • Lavere boliglånsrente med LOfavør, igjen.

  29.04.2021 Les mer

Flere nyheter
LOfavør - noen av landets beste forsikringsavtaler.
Gjennom LOfavør får du noen av landets beste forsikringsavtaler.

Medlemmer av Norsk Sjømannsforbund får noen av landets beste forsikringsavtaler gjennom LOfavør

Gjennom ditt medlemskap i Norsk Sjømannsforbund får du noen av landets beste forsikringsavtaler gjennom LOfavør. Ett eksempel er LOfavør Barneforsikring.

Du finner mer informasjon om samtlige forsikringer i LOfavør her.

Siden vi spesielt nevner LOfavør barneforsikring vil vi også gi noen gode råd:

Barnefamiliens åtte sikkerhetstips

Hverdagen med barn er morsom, travel og uforutsigbar. Det blir gjerne noen knall og fall, men det går som regel bra. Gjør småbarnslivet litt tryggere med enkle, små grep:

1. Bli sett – bruk refleks!

Vinterhalvåret er mørkt, og da er det viktig at både store og små synes godt i trafikken. Sørg for å ha refleks på alle jakker, vogner og gjerne på bukser og sko. Voksne må synes like mye som barna, så sørg for at du selv har en refleks på armen eller i snor fra jakka.

2. Rydd unna fristelser

Pass på at rengjøringsmidler, medisiner, røyk og snus står vel utenfor rekkevidde. Et høyt skap eller skuff med barnesikring er fine steder for oppbevaring.

3. Sikre møbler i hjemmet

Møbler er fristende å klatre på, så sørg for at møbler som bokhyller og kommoder er festet i veggen, så de ikke kan velte. Spisse kanter og hjørner kan gjerne polstres for ekstra sikkerhet ved mulige kollisjoner.

4. Alle bruker hjelm alltid!

Går et fremkomstmiddel fort, skal man ha på hjelm. Det gjelder uansett om det er sykkel, sparkesykkel, slalåm eller snowboard. De små tar etter de voksne, så vær et godt forbilde og bruk alltid hjelm du også! En tommelfingerregel er at barn bør være 10 – 13 år før de sykler alene. Dette er fordi syns- og hørselssansen ikke er ferdig utviklet hos yngre barn. Mange skoler har krav til «sykkel-lappen», og det er en god grunn til det.

5. Vær godt forberedt

Man vet aldri hva som kan hende, så vær på den sikre siden og ta med et lite førstehjelpsskrin på overnattingsturer. Plaster, sårvask, termometer og febernedsettende bør være noe av standardutstyret i et slikt skrin.

6. Ha brannsikkerhetsutstyret i orden

Begynner det å brenne, er det viktig at alle varsles så raskt som mulig. Det finnes tilfeller der barn ikke har reagert på røykvarslere fra korridoren utenfor døra, så pass på at en av de seriekoplede varslerne i boligen også er plassert på selve barnerommet.

7. Ha brannøvelse hjemme!

Brenner det, er det om å gjøre å vite hva man skal gjøre. Vi har brannøvelser på arbeidsplassen, i barnehagen og på skolen, men få av oss har hatt det hjemme. Med en brannøvelse der både store og små lærer hvordan man skal komme seg trygt ut og samles, er man litt bedre forberedt om uhellet er ute.

8. Sørg for gode rømningsveier

Har man en brannøvelse, ser man også hvor i hjemmet det er viktig å ikke ha fysiske gjenstander i veien. En rømningsvei som er sperret av barnevogner, panteposer og sykler vil ikke fungere godt når lyset har gått og man skal komme seg raskt ut.

Ekstra trygghet i bakhånd med barneforsikring

En famille med gode sikkerhetsrutiner og som tar sine forhåndsregler, har alle forutsetninger for at hverdagslivet skal gå bra. Dessuten blir vi godt tatt vare på av det norske helsevesenet, hvis noe skulle skje! Men, det er lurt å være på den sikre siden når det gjelder barnas fremtid.

Med LOfavør Barneforsikring har familien din en ekstra sikkerhet. Livet stanser litt opp når et barn blir alvorlig syk eller er utsatt for en ulykke. Kanskje vil far eller mor ta fri fra jobben i en kortere eller lengre periode?  En alvorlig sykdom eller ulykke i ung alder, kan også ha konsekvenser for resten av livet til barnet. I verste tilfelle kan barnet bli hindret i å delta i arbeidslivet, og hvor et liv på uføretrygd er eneste alternativ. Hvis det utenkelige skulle skje, vil en barneforsikring bidra til at familier får erstatning som kompenserer for en del av inntektstapet ved å være hjemme, og forsikringen kan sørge for en bedre levestandard for barnet.

Les mer om LOfavør Barneforsikring her.

Siste nytt

 • Gi hytta tryggheten den fortjener!

  21.06.2021 Les mer

 • LOfavør førstehjemslån-rente er 1,19 %

  01.06.2021 Les mer

 • Regjeringen bryter forpliktelser om innreise for sjøfolk

  14.05.2021 Les mer

 • Nytt ungdomsutvalg 2021 – forslag til kandidater

  29.04.2021 Les mer

 • Lavere boliglånsrente med LOfavør, igjen.

  29.04.2021 Les mer

Flere nyheter
LO Favør HELP Maritim Logg Fiskernes egen portal AOF LabourStart ITF Seafarers