Nyheter og aktuelt

Siste nytt

  • Innenriksforhandlingene 2024 med NHO Sjøfart til mekling

    26.04.2024 Les mer

  • Oppsiktsvekkende at sjøfolk ikke nevnes i krigsplaner

    19.04.2024 Les mer

  • Vårvervekonkuranse 2024!

    10.04.2024 Les mer

  • Gratulerer til Knut Arild Hareide som ny sjef i Rederiforbudet

    22.03.2024 Les mer

  • Vinner av premie for elevmedlem-tilbakemelding 2024 ble Jens Frøiland, Torghatten nord

    06.03.2024 Les mer

Flere nyheter

Til medlemmer i Hurtigruten: Informasjon vedrørende evt salg av Hurtigruten

Skipsfart

Informasjon medlemmene fra leder av Norsk Sjømannsforbunds tillitsvalgtutvalg (TVU) i Hurtigruten, Jørn Henning Lorentzen.

Det ble i dag for meg bekjentgjort på møte kl 0730 at det er mottatt et bud på Hurtigruten. Har i dag hvert i flere møter og samtaler med konsernledelsen, og det blir her gjort helt klart for meg at dette ikke vil får noen konsekvenser for vår operasjon på norskekysten, og med MV Fram som går som explorer-skip.

Oppkjøpet gjelder hele Hurtigruten, og inkluderer både Hurtigruten Sjø og Hurtigruten Pluss.

 

For egen del så er jeg glad for at de signaler denne investoren gir oss, også gir rom for at vi som selskap kan tenke langsiktig, og at vi også kan tenke investeringer, i nytt materiell som i fremtiden kan være med å trygge våre arbeidsplasser.

I samtaler med konsernledelsen, så er det også gjort helt klart for meg, at det ikke på noe tidspunkt har vært diskutert utflagging av flåten, men tvert imot er det et ønske om at vi skal gå med samme bemannings struktur som vi har i dag.

Det er laget en informasjons-side, hvor det er mulig å følge med i prosessen, og det er også mulig å stille spørsmål og få svar på denne siden. Nettadresse til denne siden vil bli sendt på e-post til samtlige medlemmer i Hurtigruten som Norsk Sjømannsforbund har korrekt e-post-adresse til. Her kan både ansatte og aksjonærer stille spørsmål.

Som hovedtillitsvalgt i Hurtigruten, så har jeg stor tiltro til at våre valgte ansatterepresentanter som sitter i styret, har behandlet dette på en god måte, og tror at et eventuelt salg kan være positivt for oss som selskap

Leder TVU - Hurtigruten
Jørn Lorentzen, 94198460, jorn.lorentzen@hurtigruten.com

 

Generell informasjon fra konsernet om budet på Hurtigruten:

Bud på alle aksjer i Hurtigruten ASA.

Silk Bidco AS, et investeringsfelleskap bestående av Trygve Hegnars Periscopus AS, Petter Stordalens Home Capital og London-baserte TDR Capital LLP, la i dag inn bud på samtlige aksjer i Hurtigruten ASABudet er på NOK 7 per aksje.

Budet gis gjennom selskapet Silk Bidco AS, hvor TDR Capital representerer 90 %, Periscopus 5 % og Home Capital 5 %. TDR Capital har fulgt Hurtigruten fra sidelinjen i en periode, og er godt kjent med både virksomheten, merkevaren og strategien. De øvrige partnerne, Home Capital og Periscopus, er eksisterende eiere velkjente med Hurtigrutens produkt og organisasjon. Budet er utløst av tro på selskapets potensial, og utsiktene for framtidig vekst.

Styret i Hurtigruten ASA har i møte anbefalt budet til selskapets øvrige aksjonærer av to hovedgrunner.

  • Eierkoalisjonens uttalte ambisjoner for selskapet ved videreføring av igangsatt vekststrategi og virksomhet, budgivernes betydelige erfaring innen ferie og fritidssegmentet, investeringsvilje og signalene om å bygge videre på dagens organisasjon og ansatte. 
  • Det er et attraktivt bud, som innebærer en betydelig gevinst for aksjonærene i forhold til sist omsatte aksje.

Konsernsjef Daniel Skjeldam ser budet som et klart signal om at snuoperasjonen selskapet har gjennomført har blitt lagt merke til. Selskapet er merinteressant for profesjonelle investorer enn noen gang tidligere.

Om Silk Bidco:

Silk Bidco AS er et budselskap opprettet for å gjennomføre transaksjonen. Selskapet består av TDR Capital (90%), Home Capital (5%) og Periscopus (5%). Dagens majoritetseier Trygve Hegnar selger seg ned i Hurtigruten, og overfører sin eierandel fra Periscopus til Silk Bidco. Petter Stordalen overfører også sin eierpost til Silk Bidco. Trygve Hegnar vil fortsette som styreleder og Petter Stordalen som styremedlem i selskapet dersom transaksjonen gjennomføres.

Om TDR Capital LLP:

TDR Capital er et London-basert private equity-selskap, etablert i 2002. De har betydelig erfaring innen ferie- og fritidssegmentet. De er selektive med et begrenset antall engasjementer, og har en investeringskapital på 40 milliarder kroner.

Siste nytt

  • Innenriksforhandlingene 2024 med NHO Sjøfart til mekling

    26.04.2024 Les mer

  • Oppsiktsvekkende at sjøfolk ikke nevnes i krigsplaner

    19.04.2024 Les mer

  • Vårvervekonkuranse 2024!

    10.04.2024 Les mer

  • Gratulerer til Knut Arild Hareide som ny sjef i Rederiforbudet

    22.03.2024 Les mer

  • Vinner av premie for elevmedlem-tilbakemelding 2024 ble Jens Frøiland, Torghatten nord

    06.03.2024 Les mer

Flere nyheter
LO Favør HELP Maritim Logg Fiskernes egen portal AOF Web2Print ITF Seafarers