Hjem > Aktuelt Aktuelt

Dette er en samleside over alle type aktueltnyheter.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/dommerklubbe.jpg/$file/dommerklubbe.jpg

Norsk Sjømannsforbund anker Rødne-dommen til lagmannsretten

17.10.2019

Forbundet har bestemt seg for å anke dommen på vegne av medlemmene i Rødne. Tingretten mener de ansatte selv burde undersøkt om de hadde OTP. Vi er uenige i denne vurderingen.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/Johnny01_2500.jpg/$file/Johnny01_2500.jpg

–Mange ord om hav men lite endring for sjøfart i statsbudsjett 2020

07.10.2019

–Selv om regjeringen bruker mye plass på havet i statsbudsjettforslaget for 2020, er det lite som endres. Endringene både i positiv og negativ retning er relativt små, sier forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/dommerklubbe.jpg/$file/dommerklubbe.jpg

Anke i Rieber-saken levert

01.10.2019

Mandag 30. september ble anken i Rieber-saken formelt innlevert til Høyesterett av de tre sjømannsorganisasjonene på vegne av medlemmer i GC Rieber.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/kystrederiene-nsf-lavopplost.png/$file/kystrederiene-nsf-lavopplost.png

2,55 %, minimum kr 675,- fra Kystrederiene i 2019-mellomoppgjøret

25.09.2019

I forhandlingene om mellomoppgjøret for 2019 fikk begge overenskomstene Norsk Sjømannsforbund har med Kystrederiene et generelt tillegg på 2,55 %, men minimum kr 675,- kr, på grunnhyra.