For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

ConocoPhillips’ innleie av «Evita 2» er sosial dumping

24.01.2020

– Dette er et tydelig eksempel på hvorfor Norsk Sjømannsforbund kjemper for å få lovfestet norske lønns- og arbeidsvilkår på kysten og sokkelen vår.

– Jeg frykter at Conoco Phillips med dette kan sette i gang en negativ spiral med sosial dumping på norsk sokkel somi verste fall kan sette tusenvis av norske arbeidsplasser i fare. Det haster derfor med å fastsette krav til norske vilkår på norsk sokkel, sier forbundsleder Johnny Hansen.

Mens norske sjøfolk i offshore fremdeles merker etterdønningene av offshore-krisen så velger ConocoPhillips å leie inn en båt med kypriotisk flagg, med mannskap som går på langt uten halve av norsk lønnsnivå. Skipet «Evita 2» har en norsk reder, men det er ikke norsk flagg eller norsk mannskap.

– Vi kan ikke sitte stille når sosial dumping foregår. Situasjoner som det her understreker at vi må stå fast på vårt krav om lovfesting av vilkår, poengterer Hansen.

[Tilbake]

Forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.
Forbundsleder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund.