For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt Aktuelle saker

Norsk Sjømannsforbunds «Fiskerikonferansen 2019» er 2. og 3 september på Scandic Parken, Ålesund

28.06.2019

Stortingsmeldingen «Et kvotesystem for økt verdiskapning – En fremtidsrettet fiskerinæring» som fiskeriministeren la frem forrige uke, vil prege i konferansen.

Meldingen som næringen har ventet på lenge omhandler flere tiltak som skal sørge for et enklere, mer fleksibelt og effektivt system for fiskerinæringen.
Nye fiskeritillatelser, videreføring av strukturkvoteordningen, en ny markedsplass for utveksling av kvoter og sammenslåing av fartøygrupper er blant tiltakene som foreslås i kvotemeldingen.

Kvotemeldingen vil være det politiske temaet på konferansen, og der er mange av de foreslåtte tiltakene som vil berøre våre fiskerimedlemmer på ulike måter dersom de blir innført.
Konferansen er årets viktigste møteplass for våre fiskerimedlemmer og tillitsvalgte, og håper at temaet med kvotemeldingen vil engasjere mange. Det er derfor svært gledelig å bl. annet kunne meddele at Fiskeriminister Harald T. Nestvik vil gjeste konferansen og holde innlegg om meldingen.

Det øvrige programmet er fremdeles under utarbeidelse, men vi skal presentere et spennende og interessant program for resten av konferansen fortløpende.

Vi håper så mange som mulig finner konferansen interessant, og av praktiske hensyn ber vi om at de som vil delta melder seg på så fort som mulig via våre nettsider eller direkte til: ajol@sjomannsforbundet.no

Siste for påmelding er 15. august.
(Påmeldingen kan stenge før, dersom det blir fulltegnet.)

Norsk Sjømannsforbund dekker reise, kost og losji i henhold til satsene i statens reiseregulativ.

[Tilbake]