For bedre opplevelse av websiden vår, vennligst oppgrader din nettleser til nyere versjon enn Internet Explorer 8, eller bruk f.eks. Chrome.

Hjem > Aktuelt  > Utenriks Utenriks

Aktuelt - Utenriks

Skummende hav

Sterke reaksjoner rundt Østersjøen mot Kiel-ferjer i NIS

23.03.2018

Sjømannsorganisasjoner fra hele Østersjø- og Skagerak-området er redde for domino-effekten av en omregistrering av Color Lines Kiel-rute til Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS).

Skummende hav

Dom i Rieber-saken

20.03.2018

Det foreligger dom i saken som 20 tidligere ansatte i GC Rieber tok ut mot GC Rieber Shipping AS og GC Rieber Crewing AS, samt OSM. Sjøfolkene vant ikke frem med sin påstand om at oppsigelsene var ugyldig og at de hadde rett til videre ansettelse i OSM.

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/2017-t-roe-isaksen-regjeringen-no-marte-garmann.jpg/$file/2017-t-roe-isaksen-regjeringen-no-marte-garmann.jpg

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) åpner for utflagging av Oslo – Kiel

28.02.2018

Etter sjømannsorganisasjonenes møte i dag med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, ble det klart at Color Line får registrere seg i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS).

/kunder/NSF/mm_no.nsf/lupgraphics/Johnny01_2500.jpg/$file/Johnny01_2500.jpg

Usikkert om det er reell økning av norske i NIS

23.02.2018

Skipsrevyen har tidligere denne uken omtalt tall fra Sjøfartsdirektoratet som tyder på at det har blitt flere nordmenn på skip i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). Forbundsleder Johnny Hansen er ikke så sikker.