Nyheter og aktuelt

Siste nytt

  • Innenriksforhandlingene 2024 med NHO Sjøfart til mekling

    26.04.2024 Les mer

  • Oppsiktsvekkende at sjøfolk ikke nevnes i krigsplaner

    19.04.2024 Les mer

  • Vårvervekonkuranse 2024!

    10.04.2024 Les mer

  • Gratulerer til Knut Arild Hareide som ny sjef i Rederiforbudet

    22.03.2024 Les mer

  • Vinner av premie for elevmedlem-tilbakemelding 2024 ble Jens Frøiland, Torghatten nord

    06.03.2024 Les mer

Flere nyheter
130411 Fiskerikonferansen
Fiskerikonferansen 2013

Vellykket fiskerikonferanse 2013

Fiskeri

Fiskeri- og tariffkonferansen 2013 for Sjømannsforbundets medlemmer og tillitsvalgte i fiskeflåten ble vellykket, både i deltakertall og innhold.

Konferansen, som i år ble avholdt i på Rica Parken Hotell i Ålesund 9.–11. april, er en viktig møteplass både for våre medlemmer som får anledning til å snakke sammen med andre i næringen, også på kryss av de ulike fartøygruppene. I tillegg er det en viktig kontaktarena for forbundets ansatte, som får anledning til å snakke med medlemmene og bli oppdatert på hvor «skoen trykker» i det daglige.

–Vi hadde en meget tilfredsstillende påmelding til konferansen, og til tross for noen forfall i siste liten endte vi opp med 27 deltakere som jeg er kjempefornøyd med! sier Norsk Sjømannsforbunds områdeansvarlig fiskeri, Ann Jorunn Olsen.

–Spesielt gledelig var at det var mange nye og unge ansikter i forsamlingen, samt en økning i deltakelsen fra flåtegruppen innenfor pelagisk.

Riktig nok var mange skuffet over at det først i siste liten ble kjent med at Høyres Frank Bakke Jensen meldte forfall. Dermed ikke konferansedeltakerne den politiske debatten som kunne synliggjort forskjellene partipolitisk, noe som ville vært ekstra nyttig siden det er valgår. Likevel var tilbakemeldingene fra konferansen udelt positive.

Lillian Hansen (Ap) fra næringskomiteen på Stortinget var sporty og dro deltakere igjennom hovedpunktene i sjømatmeldingen til regjeringen på sparket, til tross for endringene som ble i programmet i siste liten. I tillegg hadde man gode og solide innlegg fra Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag, som beskrev situasjonen for både hvitfisksektoren og den pelagiske sektoren med tanke på marked, pris og utsiktene fremover. Grete Fossli holdt ett energisk og engasjerende innlegg om LOs fiskeripolitiske arbeid og utfordringene med lønnsomhet innenfor industrien.

–Det som ikke uventet skapte mest engasjement var Fiskebåtrederens Forbund, og Jan Ivar Måråks innlegg hvor de ble utfordret på videre strukturering og legitimiteten til strukturtrekket, kan Olsen fortelle.

–Fiskebåt fikk rimelig klare tilbakemeldinger fra medlemmene på at strukturtaket for hovedtyngden innenfor havfiskeflåten var nådd med hensyn til kapasitet, kvalitet og arbeidsforhold. Det ble klart sagt fra forbundets medlemmer at det ikke var forsvarlig med noen ytterligere endringer på dette området på nåværende tidspunkt.

I tillegg ble Fiskebåt i rimelig klar tale bedt om å holde medlemmene sine i ørene når det gjaldt å forholde seg til tariffens bestemmelser, og få stoppet uthulingen av det etablerte strukturtrekket. Videre ble Fiskebåts argumenter om at de måtte omfattes av nettolønnsordningen for å være konkurransedyktige om arbeidskraft blankt avvist av konferansedeltakerne, med beskjed om at nøkkelen lå i en bedring av de sosiale rettighetene til fiskerne og gjennomføring av OTP (obligatorisk tjenestepensjon).

–Oppsummert var dette en konferanse med ett bred faglig program som favnet alle fartøygruppene i medlemsmassen, engasjement, og fornøyde deltakere med mersmak, avrunder en strålende fornøyd Ann Jorunn Olsen.

Siste nytt

  • Innenriksforhandlingene 2024 med NHO Sjøfart til mekling

    26.04.2024 Les mer

  • Oppsiktsvekkende at sjøfolk ikke nevnes i krigsplaner

    19.04.2024 Les mer

  • Vårvervekonkuranse 2024!

    10.04.2024 Les mer

  • Gratulerer til Knut Arild Hareide som ny sjef i Rederiforbudet

    22.03.2024 Les mer

  • Vinner av premie for elevmedlem-tilbakemelding 2024 ble Jens Frøiland, Torghatten nord

    06.03.2024 Les mer

Flere nyheter
LO Favør HELP Maritim Logg Fiskernes egen portal AOF Web2Print ITF Seafarers